Hotelltips nära Vatikanen

Hotelltips nära Vatikanen

Alldeles i närheten av Vatikanen ligger flera hotell så att du i nära anslutning kan äntra den berömda kyrkostaten utan att behöva åka tunnelbana eller buss. Tänk på att det inte finns några hotell inne i Vatikanen utan alla ligger i Rom utanför gränsen till påvens land. Vi har valt ut fem stycken hotell i olika prisklasser för alla behov.

1. Al Ponte Del Papa B&B – Lågprisalternativet

0,4 km från St Peterskyrkan ligger Al Ponte Del Papa B&B – ett charmigt bed & breakfast som även godkänner att du tar med dig ditt husdjur. Det här hotellet har fått riktigt höga betyg av sina gäster och ligger i ett äldre men pittoreskt gammalt hus med bruna fönsterluckor som du kan slå upp på morgonen och rikta blickarna ut mot Rom. Priset på ett dubbelrum ligger runt strax över 400 kronor per natt men tänk på att det stiger runt högtider som jul, påsk och högsäsong mitt i sommaren.

Booking.com
al ponte del papa 1024x576 - Hotelltips nära Vatikanen
Al Ponte Del Papa B&B kostar från ca 400 kr/natt

2. Andreina A San Pietro Casa Vacanza – För dig som vill ha mer lyx

Bara en 5 minuters promenad och du är i Vatikanen. På Andreina A San Pietro Casa Vacanza har du din egen balkong från vilken du kan titta ut över Rom och Vatikanen. Detta enastående hotell påminner till och med om Vatikanens många byggnader, tack vare den runda kupolen högst upp. Hotellet fungerar mer som ett lägenhetshotell där du har tillgång till eget kök, stora fönster och en egen frukostbuffé varje morgon. Priset? Ca 2000 kronor per natt. Perfekt om ni är ett större sällskap som åker till Rom och Vatikanen.

Booking.com

3. La Porta Rossa di Borgo – Vatican Luxury Suite – Självhushåll till bra pris

Lägenhetshotell brukar i regel vara ganska dyrt men på det här hotellet pressas priserna något. För lite under tusenlappen får du tillgång till riktigt italienskt inredda rum, kök, diskmaskin och balkong med magnifik utsikt. Hotellet ligger enbart 300 meter från Vatikanens gräns och klassas därmed som ett perfekt läge. En annan fördel är att det ligger mycket nära andra kommunikationer som tågstationen och tunnelbanan, vilket är bra för dig som vill se mer av Rom än bara Vatikanens område. Ta med dig din älskade eller dina vänner eller familj och njut av italienska smaker, kyrklig historia, romersk kultur och ett roligt nattliv.

Booking.com
la porta rossa di borgo 1024x683 - Hotelltips nära Vatikanen
La Porta Rossa di Borgo

4. Da Augusto – Modernt inredda rum

600 meter från Vatikanmuséerna ligger Da Augusto, ett medelprisklasshotell med coola och modernt inredda rum i starka färger på ett lite psykedeliskt sätt. Rummen är sparsmakade men har ändå allt som behövs. För ca 690 kronor natten får du en riktigt god frukostbuffé på amerikanskt eller italienskt vis, hypermoderna badrum, platt-TV och andra faciliteter för att underlätta din vistelse. En stor fördel är att det här hotellet ligger på en riktigt lugn gata så att du kan sova skönt om nätterna. Många par uppskattar Da Augusto, men du kan även åka tillsammans med en god vän – eller din pälskling då hotellet accepterar husdjur.

Booking.com
da augusto 1024x682 - Hotelltips nära Vatikanen
Da Augusto – designhotell nära Vatikanstaten

5. B & B Vatican’s Keys – Romantiskt hotell till oslagbart pris

Ett riktigt romantiskt och modernt hotell i svagt rosa, vita och beige färger. Ett dubbelrum per natt går på ca 400 kronor men priset kan komma att stiga under högsäsong och högtider. B & B Vatican’s Keys ligger alldeles på gränsen till Vatikanen (ca 50 meter) så närmare än så kan du knappast komma. I närheten finner du även butiker, tunnelbana och några mysiga restauranger. Rummen är stora och luftiga med behaglig luftkonditionering. Ett pangerbjudande om du begett dig till Rom för att först och främst utforska Vatikanen och påvens egna stat.

Booking.com
bb vaticans keys 1024x682 - Hotelltips nära Vatikanen
B&B Vatican’s Keys – Mysigt b&b nära Vatikanen

Slipp kön – boka en biljett i förväg!